norde-mos: Djävla hantverkare

I förra veckan, åkte jag och familjen till vår sommarstuga i Kramfors. När vi kom fram visade sig det att innetemperaturen inte vara mer än cirka +8º C på bottenvåningen. Det var kanske inte så konstigt när utetemperaturen låg på -23º C och bottenvåningen i stort sett endast har två stycken (20 år gamla) 800W radiatorer. Det vart helt enkelt ”kalla fakta”, att det är kallare i Norrland på vintern än på sommaren. För att citera en annan känd uppfinnare kan man lugnt säga ”Jag tänkte inte på det”.

I alla fall, efter att ha eldat i kakelugn, öppen spis samt tänt hushållets samtliga stearinljus, kom vi i alla fall upp till +15º C. Den praktiske familjefadern kontaktar då sin ekonomiska rådgivare och får sanktionerat att anlita den lokale Elentreprenören, för montering av nya radiatorer.

Eftersom Comviq GSM är utbyggt av en smålänning, så fungerar deras ekonomitaxa här. Det vill säga enligt den skotska modellen: ”Vill du ringa billigare så skrik!” och det fungerar faktiskt. Efter att stått utanför farstun och skrikit en stund brukar det dyka upp någon vänligt sinnad urinvånare som vill få slut på oljudet. Man blir inbjuden på kaffe och en telefon med kabelanslutning ställs på kaffebordet. ”Du kanske vill låna den?” frågar dom snällt. Med bullar i munnen kontaktas den lokale Elentreprenören. ”Nja, det är lite mycket just nu, med alla frysningar och så, men jag hör av mig imorrn´, eller så.” Tack, tack.
Återvänder till huset med detta uppmuntande besked. Efter två dagar börjar vi undra när ”eller så” inträffar?

Jag kan inte se att någon granne verkar vara hemma, så jag får väl ringa på min privata mobiltelefon. NMT 450 Röd, vilket innebär 13.- per minut om man skall ringa när någonting är öppSet. Har ni sett reklamen för hur Telia visar hur man ringer billigt? Jag har det, men saknar tyvärr Clas af Geijerstam´s tungvrickningsförmåga. Efter samtalet tror jag att han tänkte dyka upp dagen efter. Dagen efter frågade vi oss, dagen efter vad?

Så äntligen, på fredag morgon ringer han. ”Det är lite mycket just nu, med tiningar och så, men ni kommer väl upp till sommaren? Jag skall försöka titta till det då.” Under frukosten diskuterade vi vid matbordet om vilken sommar han menade, den närmast kommande, eller någon annan sommar. Den som lever får se.

Christer Nordemo

Djävla hantverkare! (F.d Hantverkare Christer Nordemo)
© Christer Nordemo, RÖRAN Mars 1996

Föregående Kåsör

Medlem av
Svenska Kåseri Ringen
Kåserier på löpande band!
Alla Kåsörer i Ringen
Slumpvis Vald Kåsör

Nästa Kåsör

<- Tillbaka

n.n

Hit Counter