norde-mos: Mental flytt

Äntligen! Familjen skall flytta. Med två barn i en tvåa på 65 kvm börjar det bli lite trångt och en ny, större lägenhet har länge varit hett efterlängtad.

Jag har just flyttat klart, och det är nästan lika osannolikt jobbigt att flytta. Visserligen tar vi inte över den nya lägenheten förrän till pingst, men jag menar den mentala flytten. Det är ett evigt handlande, kånkande, målande och jag vet inte vad. Dessutom tror jag att ett och annat bankrån har varit inblandat mellan några av köprundorna på möbelvaruhusen.

I går kväll vart jag åtminstonde klar med allt, trodde jag. Precis innan John Blund gav mig nådestöten hörde jag kudden brevid brevid tala. John Blund gav upp och lämnade mig åt mitt öde. Jag gnuggade bort sömnen ur ögonen och konstaterade att min kära fästmö på kudden brevid också var klar med den mentala flytten. Hon gjorde en kort redogörelse på 52 minuter och föll sedan genast i koma (hon har förmodligen förhandlat till sig ett bättre avtal med Fru Blund än jag har med Herr Blund).
Jaha, det verkar som att hennes flytt inte helt överensstämde med min.

Vad göra? Jag insåg att det var lika bra att flytta tillbaks allt igen och diskutera fram en ny lösning. Synd att min diskusionspartner sov. Jag försökte föra en transmedial diskusion, men det gick ungefär lika bra som att spela dataschack utan dator.
Det är i alla fall ganska typiskt när man i flera år drömt om att flytta till något större och när man väl får chansen ser man bara allt besvär.
Typiskt mänskligt (eller som en del skulle säga "typiskt manligt").
Nå ja, till Pingst ska i alla fall de fysiska flyttlassen rulla. Många bärs blir det!

Christer Nordemo

© Christer Nordemo, RÖRAN April 1996

Föregående Kåsör

Medlem av
Svenska Kåseri Ringen
Kåserier på löpande band!
Alla Kåsörer i Ringen
Slumpvis Vald Kåsör

Nästa Kåsör

<- Tillbaka

n.n

Hit Counter