norde-mos: Mannen och bilen

Den svenske mannen och bilen har en intressant relation. Generellt kan man nog säga att han oftast sköter sin bil bättre än sin fru.

Tänk om mannen köpte parfym till sin fru lika ofta som bilen blir försedd med en ”Wunderbaum”, eller frugan vaxad lika ofta som bilen. Trots detta byter gemene man ut sin bil oftare än sin fru. Detta ser kvinnorörelsen som ett märkligt fenomen. Dom ser helst, eftersom driftstiden på en fru oftast är längre, att man borde sköta den noggrannare. Detta är mycket tveksamt eftersom den finns exempel på bilar, som är utmärkta i både lack och kondition efter mer än 80 år. Detta är mycket ovanligt med fruar.

Dessutom är det lättare att köpa en fin bil än en fin fru. Har man sedan tänkt sig att skaffa sig en koreansk eller annan asiatisk bil så sköter ofta bilimportören både registreringsbesiktning och översättning av instruktionsboken, medans man vid fruimport får sköta alla dessa detaljer helt själv. Detta kan nog vara en av grundanledningarna till att många köper svenskt idag.

En annan sak var det gäller bilar och fruar att det är märkligt hur kvinnliga generationers städkunnande står sig helt slätt när man kommer till bilstädning. Man frågar sig hur så elementära produkter som vinylglans och kofångarrengörare helt kunnat ramla ur det kvinnliga städvokabuläret. Ja, ja vi män lider i det tysta. Lika bra det för det krävs nog en karl för att städa bilen ordentligt. Detta om detta för denna gång, men jag ber bara att få notera att själv har jag varken egen fru eller egen bil, så det så.

Christer Nordemo

© Christer Nordemo, RÖRAN Maj 1996

[Fler bilkåserier hittar du hos Ola By Bilbärgning.]

Föregående Kåsör

Medlem av
Svenska Kåseri Ringen
Kåserier på löpande band!
Alla Kåsörer i Ringen
Slumpvis Vald Kåsör

Nästa Kåsör

<- Tillbaka

n.n

Hit Counter