norde-mos: Lagomförbannelsen

Det vilar en förbannelse över svensken, lagomförbannelsen. Denna förbannelse kan yttra sig på många sätt.

Ta en stilla kräftskiva till exempel. Där ska man efter att ha ätit sitt väl anpassade antal av kräftor se till att man få i sig exakt antal nubbar för att bli just lagom full. Att bli för full ses sällan med mild blick från de övriga deltagarna och att inte bli full alls är fullständigt uteslutet. I alla fall om man vill bli inbjuden till någon som helst form av festligare tillställning, inom de närmsta decennierna åtminstånde.

Att bli lagom full är inte helt lätt. Det är många skilda förutsättningar man måste ta hänsyn till. Har man under föregående natt sovit mindre än tre timmar, vart uppe och kissat sig själv, eller någon annan, minst en gång (dvs en helt vanlig småbarnsföräldranatt) bör man kanske välja fyror i stället för sexor.

Märker man dessutom att maken till den fru man tänkt charma ligger och pendlar mellan sexor och åttor bör man genast gå ner på den mer lagomna nivån två. Detta kommer att skapa helt oanade förutsättningar för kvällen (sk svensk kräftgång). Bara man kommer ihåg att gå lagom långt. Glöm bara inte att göra det i förhållande till din egen längd.

En annan mycket viktig sak är att ha en lagom bil. Den skall vara lagom dyr (se till att någon annan betalar den) lagom svensk (tex tysk), lagom stor (tex halvkombi) och ha lagom färg (tex mellanblå).

Att ha en lagom fru är också viktigt. Hon skall vara lagom sexig (dvs endast ha sexiga underkläder i hemmet, eller andra platser där det förutsätts att det bara är hon och du) hon skall också ha lagom lön (dvs så hög lön som möjligt utan att tjäna mer än du själv gör) samt vara precis lagom intressant för dina manliga bekanta (dvs utan att slita kläderna av henne kan dom inte kan slita blicken ifrån henne).

Beträffande lagom kan man nog skriva nästan hur mycket som helst men även en Norde-Mos lyder under lagomförbannelsen och därför tänkte jag att det var lagom att sluta här.

Christer Nordemo

© Christer Nordemo, RÖRAN November 1996

Föregående Kåsör

Medlem av
Svenska Kåseri Ringen
Kåserier på löpande band!
Alla Kåsörer i Ringen
Slumpvis Vald Kåsör

Nästa Kåsör

<- Tillbaka

n.n

Hit Counter