nordemo.nu
 
 . Startsida
 - Presentation
 . Norde-Mos Kåserier
 . Utmärkelser
 . Marieberg
 . Adelsö
 . Länkar
 . Blandat
 . Sök i nordemo.nu
 . Kontaka nordemo.nu
 . English Version
 Design & Produktion
 C. Nordemo

Presentation

När jag var liten sa alltid min mamma att det är artigt att presentera sig. Nu är jag kanske inte så liten längre, men jag försöker i alla fall vara artig. Därför tänkte jag presentera mig som hastigast.

Som sagt jag som ligger bakom nordemo.nu heter Christer Nordemo och är född 1966. Jag född i och uppväxt i Huddinge, som ligger cirka en mil söder om Stockholm. Sedan sommaren 2002 bor jag och min familj på mälarön Adelsö, som ligger i Ekerö Kommun. Här håller vi på att renovera ett hus som i grunden är byggt 1712. Mer om Lundkulla kan du kunna läsa här >>

Bild på Christer Nordemo (inte mycket att se...)

Bild på min familj med hund.

Familjen består av min kära fru Agneta och barnen Lisa och Emma samt katten Vera och hennes barn. Lisa bor sedan 2012 i Umeå. Med på bilden är också vår dalmatiner Tjorven, som numera är änglahund.

Vårt fritidshus har vi i Marieberg, Bjärtrå Socken, Kramfors Kommun. Huset var min morfars föräldrahem och är byggt 1904 i tidstypisk Ångermanländsk stil. Det byggdes i ett område där i stort sett alla jobbade på, det numera nedlagda, Mariebergs Sågverk. Så och även husets första ägare, min morfars far, Nikanor Gyllenberg.
Huset har genomgått ett flertal genomgripande renoveringar. Den mest påtagliga under tidigt 40-tal då den egnahem-anpassades. Mellan 1987 och 2001 har vi i stort sett lagt ner all semester samt långhelger på att vidare renovera huset. 
Bild på "Villa Marieberg"

I grunden är jag rörmokare till yrket. Jag arbetade sju år som servicemontör innan jag blev arbetsledare för Installations- och Serviceavdelningen på Stuvsta Rör Comfort i Huddinge. Även som arbetsledare arbetade jag i sju år.
Därefter började jag på Installationsdata (numera Hantverksdata AB). Där arbetade jag i huvudsak med support, utbildning och konsultation gällande dataprogrammet "Entré", som är ett specialanpassat dataprogram för VVS-, EL- och Isolerbranschen.
Mellan 2003 och 2007 jobbade jag som katalogredaktör på Katalogtjänst, ursprungligen en avdelning inom bransch- och arbetsgivareorganisationen VVS Företagen, som 2005 köptes av Consultec ByggProgram AB. Jag jobbade under denna period i huvudsak med produktion av VVS-kataloger och prislistor, samt ansvarade för webbproduktionen.
Mellan 2007 och 2011 arbetade jag som journalist och teknikredaktör på Nordens största branschtidskrift inom VVS, VVS-Forum.
Sedan 2011 är jag RSK-ansvarig för den svenska databasen med VVS-produkter, RSK-databasen, på VVS-Information.
Dessutom driver jag och Agneta det egna företaget Lundkulla Produktion där vi föreläser inom våra branscher, odlar potatis samt utför vägunderhåll. Jag skriver också som frilansjournalist i ett antal tidskrifter samt utför diverse konsultuppdrag.

Vill du ytterligare om mej, min familj samt våra bravader och äventyr kan du läsa mer i mina kåserier, "Norde-Mos".

n.n / Skicka e-post

Besöksräknare