nordemo.nu
 
 . Startsida
 . Presentation
 . Norde-Mos Kåserier
 . Utmärkelser
 . Marieberg
 . Adelsö
 . Länkar
 - Blandat
 . Sök i nordemo.nu
 . Kontaka nordemo.nu
 . English Version
 Design & Produktion
 C. Nordemo

Blandat

Denna sida är som det mesta andra i livet, under konstruktion. Tills vidare får ni hålla tillgodo med ett "hett" glöggrecept av högsta kvalitet samt Norde-Mos Senap.
(För den som inte tycker receptet är tillräckligt komplicerat på svenska, går det bra att använde den engelska versionen längre ned på sidan).


Svenska Version Glödgat Vin

Ett fantastiskt gott glögg-recept. Så nära ur-glöggen man kan komma hemma i stugan.  
70 cl enkelt rött vin
1 tsk kardemummakärnor
5 hela kryddnejlikor
1 stor bit kanel
1 helt pommeransskal
1 stor bit ingefära
300-400 gr bitsocker
35 cl renat brännvin eller vodka
1 dl russin
1 dl skalad sötmandel
 
Blanda vinet med kryddorna i en stor kastrull. Värm upp långsamt.
Lägg bitsockret på ett bakgaller, i en metallsil eller liknade och lägg det över kastrullens ena sida.
Häll spriten i vinet och när allt är varmt, tänd på ångorna med en tändsticka. Var försiktig med ansikte och hår. Det kan flamma till ordentligt. Ös den brinnade glöggen över sockret och låt det sakta smälta.
När drygt hälften av sockret smält, släck genom att lägga på ett lock. Smaka av glöggen om den är tillräckligt söt. Om inte så tänd igen och smält mer socker till lagom smak.
När glöggen känns god så tappa upp den på flaska eller drick den varm direkt i mugg tillsammans med russin och skållad sötmandel.

Svenska Version Norde-Mos Senap

En mycket stark och god senap. Lika lämplig på bratwursten som på jul-skinkan.
3/4 dl  Coleman´s senapspulver
1/4 dl  vetemjöl
1/2 dl  kokande vatten
1 krm   salt
3 msk   brun farin
1 msk   socker
1/2 msk citronsaft
1/2 msk ättika
1/2 msk brunt senapsfrö
1 msk   matolja
1 msk   vispgrädde
Blanda senapspulver och vetemjöl i en skål. Häll ner det kokande vattnet och rör senapen jämn. Tillsätt salt, brun farin, socker, citronsaft, ättika och brunt senapsfrö och fortsätt att vispa. Tillsätt slutligen matoljan och grädden och rör senapen jämn igen.

© 2000-12-24 Christer Nordemo


English Version Swedish Glühwein

70 centilitre simple red wine
5 millilitre cardamomseed
5 whole cloves
1 large bit of cinnamon
1 whole serville-orange peel
1 large bit of ginger
300-400 gram of lump sugar
35 centelitre vodka
1 decilitre raisins
1 decilitre sweet almond
Mix the wine with the spices in a large saucepan. Heat up slowly.
Put the lump sugar on a bakinggrill, a metalstrainer or simular and put it on the rim of the saucepan.
Pour in the vodka and put it on fire with a match. Be carefully with your face and hair. It can be a great fireflame. Pour the burning glühwein over the lump sugar and let it slowely melt.
When half of the suger is melted, put out the fire with a lid. Taste if the glühwein is enough sweet. If not, put it on fire again and melt moore sugar until the sweetness is right.
When the glühwein taste good pour it in a bottle or drink it warm in a mug together with raisins and scald sweet almond.
Svenska FlagganBack..

Studs på Adelsö

Här kan du se in- och utsocknes folk skämma ut sig på video.

(För att se filmerna måste du ha RealPlayer installerat. Om du inte har det kan du ladda hem det kostnadsfritt här)

n.n / Skicka e-post

Hit Counter